I höst drar vi igång en kurs i Permakultur i samarbete med Bagarmossen Resilience Centre. Det blir 4 kurstillfällen där vi under halvdagar bl a lär oss grunderna i permakultur, jordbyggnad, bygger lasagnebäddar, lär är oss om växtföljd – olika grödor på olika platser varje, samodling – blanda olika grödor på samma plats, skogsträdgård -helhet, perenna växter som är bra för varandra, växtnäring – gödsling, kompost, bevattning – samarbete, skördetekniker, konservering, näring, underhåll av designen, processen, vad funkar, vad funkar inte, iaktta och reagera.

Vi kommer att hålla till i Ekens samlingslokal och på lott/er i området för det praktiska arbetet. Första tillfället är preliminärbokat till den 16 september och vi kommer att återkomma med ett mer detaljerat program för dagen lite längre fram. Kursen kommer att ledas av permakulturdesigner Erik Kropf som bland annat visar vad han gör på Instagram under namnet Radhusbonden. Vi kommer att ha max 20 platser och medlemmar i Eken har förtur men alla intresserade är varmt välkomna att anmäla sitt intresse!

För mer information kontakta eller prata med Andreas Sidkvist som är ansvarig för kursen. Han nås på 070 756 63 03 eller " target="_blank" rel="noopener">mejl.

Se bilder från en kurs som Erik höll hos Bagarmossen Resilience Center den 2 april 2017.